25 maj 2019
11:30

Hägersten SK Svart

Referat: Mälarhöjdens IK Fotboll 2 - Hägersten SK Svart

I en svängig derbymatch mot Mälarhöjdens IK börjar HSK svagt och förlorar första 20 min perioden med 1-5. Vi spelar bra fotboll men är inte på tårna och straffas hårt när vi gör våra misstag defensivt. MIK visade klart större vilja och var taggade för att vinna matchen. Känslan var ändå att kunde MIK göra 5-1 så kunde vi också göra det. Vi fortsätter spela mycket bra fotboll men förlorar andra perioden med 1-2. Dock klart bättre aggressivitet och krigarvilja från oss men de två målen känns väldigt billiga. 2-7 underläge men det känns fortfarande som att vi kan vända matchen och MIK spelarna får jaga mycket boll och börjar tröttna. I den tredje perioden lossnar det rejält, vi pressar ner motståndarna så att de knappt kommer ur eget straffområde och spelar strålande. Vi vinner sista 20 med 4-0 och hade matchen varit 5 min längre så hade vi t o m kunnat vinna matchen. Startar vi matcherna på det sättet så ör vi svårslagna och trots förlusten så är det ändå med ganska positiva känslor efteråt. En mycket bra match och återigen får vi beröm av motståndartränaren för vårt possession spel. Forza HSK